Как ще изглеждаме, ако 20 години работим на бюро в офис (видео и снимки)

11 Декември 2019
29 15429

Учени разбработиха кукла в човешки размер, която показва как бихме изглеждали, ако работим 20 години на бюро в офис. Гърбавата Ема определено не изглежда никак добре, има подути и отекли крака, разширени вени, зачервени очи с торбички, гърбица и наднормено тегло. Ема е и доста болна.

 

 

Ужасяващите последици върху тялото на куклата са базирани на реални научни и медицински изследвания, предава CTV News.

 

 

 

""

 

 

„Работният колега на бъдещето“ е името на проекта, който цели да обърне внимание на вредата от постоянната офис работа. Екипът от учени е воден от футуриста Уилям Хигам. Те изследвали навиците и здравословното състояние на повече от 3000 офис работници от Франция, Германия и Великобритания.

 

 

 

""

 

 

Според данните за Обединеното кралство 50% от всички офис работници страдат от болка и умора в очите, 48% от болки в гърба, а 48% от главоболие. Всички симптоми и деформации били причинени от работата им.

 

 

""

 

 

Учените алармират, че ако не бъдат взети мерки за промяна на работната среда, това е бъдещето за всеки, който прекара следващите 20 години зад бюро.

 

 

 

""

 

 

Ръководителят на проекта Хигъм предлага работодателите и компаниите да подобрят условията на труд за своите служители незабавно. "Те трябва да проектират офис сградите така, че да има повече места за хората да си почиват, да има различни видове работни станции и комфортни столове, както и кътове за отдих на чист въздух“, смята Хигъм. Според него ако тези здравословни проблеми, идващи от работната среда, не бъдат преодолени веднага, нещата ще станат необратими. 

 

 

"За Ема вече е късно. Много от проблемите, които има, са станали хронични и тя ще страда от тях до края на живота си", каза още Хигъм.

 

 

Източник: CTV News

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции