<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84011" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кметът Фандъ...

Камери са заснели момента, в който леден къс падна върху жена в центъра на София (видео)

17 Февруари 2021
0 8031

Кадри от видеонаблюдението на сградата на софийската Централна поща са запечатали момента, в който леден къс пада върху главата на преминаваща по тротоара жена. Инцидентът стана на 16 февруари малко след 14:30 ч. на ул. „Гурко“, пише bTV.

На кадрите се вижда как ледено парче пада върху главата на Светлана Перперлиева. Тя и колежката ѝ преминават покрай предупредителната табела.

Обозначението е от външната страна на тротоара. От другата страна табелата е дръпната изцяло встрани.

„Потърпевшата почти се блъска в табелата, заобикаля я, въпреки предупреждението, което изключва възможността да не е видяна“, твърди Кирил Дойчинов, главен секретар на Държавната агенция за електронно управление.

„Знам, че това е много натоварен тротоар, смятам, че трябва да се вземат по-сериозни мерки, а не нещо, което да се премести от всеки“, коментира пострадалата жена.

Камери са заснели момента, в който леден къс падна върху жена в центъра на София (видео)

Обмислят се нови обезопасителни мерки с наземни съоръжения на тротоарите. Столичният инспекторат ще състави акт на собствениците на сградата.

Междувременно започна акция по почистване на опасни ледени висулки от подмостови съоръжения в София. За последните 24 часа екипите са се отзовали на 4 сигнала за опасни висулки.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции