<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85400" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Официално от ...

Проф. Кантарджиев: Малко вероятно е жената в Пловдивско да е починала от ваксината (аудио)

14 Март 2021
0 656

“Трябва да се казва цялата истина. Първо – тази жена не е получила ваксина от въпросната проблемна серия (б.ред. – номер ABV5300). Второ – тя е била в недобро общо състояние, имала е доста съпътстващи заболявания, най-вече исхемична болест на сърцето. Вероятността смъртта да е настъпила в резултат от ваксината е много малка”, заяви директорът на НЦЗПБ и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев по БНР.

Той заяви, че има преекспониране на качествата и нежеланите ефекти от дадена ваксина.

Борисов разпореди спиране на имунизацията с ваксината на AstraZeneca (видео)

“Разбира се, трябва да изчакаме и данните на патоанатомите от аутопсията.”, заяви проф. Кантарджиев и допълни: “Много строго се следят страничните ефекти от ваксините. Правят се и у нас свирепи проучвания за нежеланите ефекти и за трите ваксини. Имаме регистрирани общо 860 нежелани реакции, регистрирани от Агенцията по лекарствата. Те внимателно се анализират. Но няма никакви по-значителни или по-многобройни странични ефекти, в сравнение с ваксините, които от години се поставят на малките деца в България”.

Той изрази оптимизъм, че ваксинационната кампания ще влезе в релси.

Министър Ангелов: Няма риск за ваксинираните с AstraZeneca, мои близки са сред тях (видео)

“Водят се преговори с производители на ваксини. Нашето правителство е в правото си да разговаря с други производители на ваксини, регистрирани в ЕС, за да търси начин за компенсиране на това, което някой не си е изпълнил като търговски задължения. Чака се скоро одобрение и внос на векторна ваксина, с една доза (Johnson&Johnson – бел. ред.). Тя ще даде надежда за спазване на нашия имунизационен план. В средата и края на тази седмица очакваме общо 56 000 ваксини (Pfizer/BioNTech и на Moderna – бел. ред.) и ще започнем да се оправяме по отношение на ваксинирането. Разчитаме на големия опит на общопрактикуващите лекари. Те са най-опитната част от лекарското съсловие при поставянето на ваксини. До дни те ще бъдат захранени с ваксини”, увери Кантарджиев.

Източник: БНР

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции