<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френският ва...

Канцлерът Меркел: Бих се ваксинирала с AstraZeneca

20 Март 2021
0 439

„Бих се ваксинирала с AstraZeneca, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на пресконференция след среща с премиерите на провинциите на Германия, предаде bTV. На срещата те обсъдиха и темповете на ваксинация в страната.

Тя допълни, че ще изчака да ѝ дойде редът. „Мотото е ваксинирайте, ваксинирайте, ваксинирайте“, каза Меркел и призова за повече гъвкавост и „германска ефективност“.

“Меркел да се ваксинира на живо по телевизията с AstraZeneca”

Властите се разбраха ваксините да не бъдат разпределяни само сред ваксинационните центрове, но и сред личните лекари, като това се очаква да стане факт от април. По думите на Меркел след Великден положението с наличните количества дози ваксини ще се подобри. В

Меркел се срещна с премиерите заради покачването на случаите на коронавирус в страната. Според канцлера Германия не трябва да се колебае да наложи спешни мерки и, ако трябва, да се върне към строга карантина.

Федералните и регионалните власти се бяха разбрали да наложат строго затваряне, за да попречат на разпространението на вируса, ако седемдневната заболеваемост отново надхвърли 100 заразени на 100 хиляди.

„Надявах се, че ще можем да минем без тази аварийна спирачка, но това няма да бъде възможно“, коментира Меркел.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции