Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Капитанът на ветроходната яхта на Герта Тунберг летял със самолет, бълващ вредни емисии (видео)
Капитанът на ветроходната яхта на Герта Тунберг летял със самолет, бълващ вредни емисии (видео)
Еко криза
12-02-19
добавено
15957
прегледа

Плаването на Герта Тунберг с ветроходна яхта до Португалия, откъдето младата екоактивистка ще пътува за участие в Конференцията за изменения в климата в Мадрид, всъщност изобщо не е толкова екологично. Оказва се, че капитанът на яхтата, с която Грета ще отплава, е прелетял със самолет до САЩ. Полетът е произвел същото количествп въглеродни емисии, които уж екоактивистката се надяваше да спести с плаване, пише Daily Mail.

 

 

 

 

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР ДАВА "TESLA" НА ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА ПЪТУВАНЕТО Ѝ ДО КАНАДА

 

 

 

 

 

26-годишната Ники Хендерсън е отлетяла за САЩ от Великобритания, за да управлява 14 метровата яхта „La Vagabonde“. С нея ще превози Тунберг и баща ѝ Сванте на 3000 мили до Европа, където тя ще участва на срещата в Мадрид. Пътуването с ветроходна яхта имаше за цел да спести приблизително два или три тона вредни въглеродни емисии, но полетът на г-жа Хендерсън от Великобритания до САЩ вероятно е замърсил въздуха със същото количество вредни емисии.

 

 

ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА: ГРЕТА ТУНБЕРГ ПЪТУВА ВЪВ ВРЕМЕТО

 

 

 „Реших да подкрепя Грета, защото тя променя света. Толкова ѝ се възхищавам за това, което прави, и се надявам да черпя сили от нея", сподели капитанът.

 

 

 

 

По-рано този месец Тунберг излезе с молба в социалните медии за помощ за плаването ѝ през Атлантическия океан, след като срещата на върха беше преместена в последния момент от Сантяго в Чили, в Мадрид. През август г-ца Тунберг използва ветроходна яхта, за да прекоси Атлантическия океан от Плимут, Великобритания до Съединените щати с 60-метрова състезателна яхта, оборудвана със слънчеви панели и подводни турбини.

 

 

 

 

 

 

Източник: Daily Mail