Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Капитан, който спаси мигранти в морето, отказа Парижкия медал, наричайки го лицемерен
Капитан, който спаси мигранти в морето, отказа Парижкия медал, наричайки го лицемерен
По света
08-25-19
добавено
3153
прегледа

Капитанът на кораб, спасил мигранти в Средиземно море, отказа да приеме медал за работата си, пише npr.org.

 

Пия Клемп, която е германка, получи внимание след спасяването на хиляди мигранти като представител на неправителствената организация Sea Watch International. Заради това я грозят до 20 години затвор в Италия, където антимигрантското правителство я обвини в подпомагане на нелегалната имиграция.

 

В съобщение във Facebook, публикувано тази седмица, Клемп обяви, че отхвърля медала „Гранд Вермейл“, който град Париж присъжда за храброст. Тя каза на кмета Ан Идалго, че градът прелива от лицемерие с думите: 

 

"Вие криминализирате хората, които отстояват правата на мигрантите и търсещите убежище... И искате да ми дадете медал за действия, срещу които вие се борите!"

 

Жената капитан каза, че хората не се нуждаят от медали. "Не се нуждаем от органи, които да решават кой е "герой" и кой е "срещу закона".

 

 "Всички сме равни."

 

От години властите се противопоставят на работата на спасителни организации като Sea Watch, които помагат на мигрантите, бягащи от либийското крайбрежие към Европа. Съвсем наскоро италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини представи противоречив указ за сигурност, забраняващ на корабите на НПО-та да влизат в италианските пристанища.

 

Източник: npr.org