<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев и...

Карадайъ нападна Румен Радев от трибуната на Народното събрание

15 Септември 2021
0 1557

В декларация от парламентарната трибуна председателя на ДПС Мустафа Карадайъ обвини Румен Радев, че руши държавността и демокрацията, съобщава Dir.bg.

“Последните месеци сме свидетели на нарушение на Конституцията – от президент и Народното събрание. Президентът зачеркна законността с назначението на министър. Въпреки различията, нещо трябва да ни обединява”.

“Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение. Или се е самозабравил или прокарва идеята за президентска република. Искаме да му кажем, че руши демокрацията”, констатира той от трибуната.

Лидерът на Движението за права и свободи също призова гражданите да не се страхуват от един министър и един полицай, когато не са нарушили с нищо закона, визирайки вътрешния министър Бойко Рашков.

“Няма да позволим някой случайно попаднал в политиката да руши това, което е градено.”

“Репресиите са инструмент на слабите управления. Заради популизма гражданите ще понесат всички негативи на кризата и от бедни да стават по-бедни”, предупреди Карадайъ.

“Нека отговорно направим своя избор за силна и просперираща България, нека променим модела ГЕРБ, но не с по-лоша версия на модела”, призова той предизборно.

По-рано в кулоарите Мустафа Карадайъ коментира пред медиите, че ДПС няма никакви притеснения от нова формация около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции