<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73346" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Каракачанов за “тарифите” на протестиращите: 500 лв. за тартор на група, 30 лв. за статист (видео)

12 Септември 2020
0 2885

“На хората им омръзна така нареченият политически елит да се държи като богоизбран и единствен, и да смятат, че могат с арогантност да налагат мнение. Затова са хората на улицата.” Това заяви в Русе пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на откриването на паметника на Васил Левски, предаде bTV.

Като пример за такъв неподходящ тон той посочи изказването на министъра на околната среда и водите Емил Димитров по повод обгазяването на Русе, за което Ревизоро обвини местната община, че не си е свършила работата. 

“Министърът на околната среда и водите трябва да дойде и да се извини на русенци – не е нормален подобен арогантен тон”, категоричен бе лидерът на ВМРО. 

Вицепремиерът взе отношение и за “платените” участници в протестите в София. По думите му по 30 лв. е тарифата за обикновен статист на протестите в София.

„Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист, 50 лв. за статист с плакатче“, каза лидерът на ВМРО.

„За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., за тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. са за тартор на група от 10 души”, изброи вицепремиерът.

“Това са тарифите и не се раздават от Светия Синод”, добави той и подчерта, че сумите важат за една малка част от протестиращите – “10% от хората, онези с винкелите и качулките, са там, защото някой плаща.”

А останалите 90% протестират, “защото на хората им омръзна политическият елит”, продължи Каракачанов. “Те протестите не са патент от два месеца.”

Вицепремиерът каза още, че кабинетът няма намерения да подава оставка. По думите му не може с “камъни и дървье, както е казал поетът”, да се решават проблемите в България.

Според Каракачанов е нужен диалог. Той е съгласен и за извънредни избори, “ако всички се разберем”.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции