<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Каракачанов призова за обединение на патриотичните партии за новите избори

13 Май 2021
0 498

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова патриотичните формации да се обединят за предстоящите парламентарни избори, предаде bTV.

Като възможни коалиционни партньори той спомена НФСБ, „Атака“ и „Воля“. Каракачанов посочи, че за да има консолидация на патриотично настроения електорат, лидерите на партии не трябва да участват в листите.

“Златният скункс” застигна и Красимир Каракачанов (видео)

“На тези избори има няколко варианта – да се явим самостоятелно, като ние сме готови на това или да направим тюрлюгювеч с някакви партии, надявайки се да вземем повече гласове и третият най-близък до нас вариант е да се потърси обединение на патриотичния вот и подобни формации“, каза той.

Според него едно евентуално патриотично обединение трябва да споделя общи приоритети по отношение на социалната политика, демографията, семейните ценности и визията за бъдеще на България.

Каракачанов коментира и работата на 45-ото Народно събрание:

„Желанието на българските граждани за промяна беше грубо експлоатирано от хора, на които основната цел е докопване до властта. Вместо да поемат отговорност за управлението на страната, някои от новопоявилите се партии решиха, че това не им е достатъчно и обявиха лозунга на другаря Ленин: „вся власть советам“. Само че българският народ решава колко власт да ти даде, а не твоите мераци или спонсори“.

Според него изборното законодателство е променено в полза на парламентарно представените партии в досегашния парламент. Той разкритикува и поправката, след която ВМРО вече няма право на представители в ЦИК.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции