<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78539" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Колко медици ...

Карантините са довели до спад на заболеваемостта в Европа, сочат данни на СЗО

24 Ноември 2020
0 663

Заболеваемостта от Covid-19 е започнала да спада след въвеждането на карантинни мерки в редица страни от ЕС, пише bTV.

Данните са на Световната здравна организация. Най-забележими са резултатите от карантинните мерки в Белгия. Там има средно 3200 нови случая на ден при близо 30 хил. през есента.

Статистиката е обнадежителна още в Холандия, Полша, Франция и Чехия. В същото време дневният ръст във Великобритания (+18,6 хил.), Германия (+11 хил.), Испания (+15 хил.) и Италия (+37,2 хил.) също намалява, въпреки че остава значително по-висок от пролетната вълна.

България изпреварва по смъртност от Covid-19 страните с по-строги мерки в ЕС

Европейските държави заемат половината от първите десет държави с най-голям брой заразени – Франция е на четвърто място, следвана от Русия, Испания, Великобритания и Италия. Смъртността от коронавирус в европейските страни също е висока – в Белгия има над 1300 смъртни случая на 1 млн. население, в Испания – 911, в Италия – 825, във Великобритания – 809, във Франция – 746, а в Русия – 248.

Сега властите на страните от ЕС очакват, с по-нататъшно нормализиране на ситуацията, да премахнат или отслабят някои от ограниченията до коледните празници.

В Чешката република вечерният час ще започва два часа по-късно – в 23 ч. Ще бъде позволена продажбата на традиционни коледни декорации и подаръци по улиците. Заведенията за обществено хранене, училищата, спортните и културни съоръжения, както повечето магазини, ще останат затворени.

В Англия карантината няма да бъде удължена след 2 декември. Тя обаче ще бъде заменена от тристепенна система от местни ограничения.

В Германия канцлерът Ангела Меркел обмисля значително облекчаване на карантината за Коледа, но планира да я затегне отново след празниците.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции