Карат жени в Индия да минават гинекологичен преглед, за да докажат, че “са годни за работа”

22 Февруари 2020
35 287

Десетки жени в Индия са били принуждавани да минават гинекологичен преглед, за да докажат, че са годни за работа. Жените били проверявани дали се бременни и дали имат менструация, пише BBC. Студентки от колежа в град Сурат в Гуджарат, Индия твърдят, че са били принудени да си свалят бельото и да докажат, че не са в месечно неразположение. Властите започнаха проверка по случая. 

 

 

 

 

Инцидентът е станал държавната болница към Института за медицинско образование и изследвания в Сурат (SMIMER). Гинекологичните прегледи били част от физическите тестове и били задължителни за всеки, който иска да продължи да работи след тригодишен изпитателен срок. Жените твърдят, че са били принудени да стоят голи в една стая заедно в групи от по 10, докато лекари ги преглеждали “с пръсти” една пред друга. Освен това прегледът се извършвал на почти отворена врата. 

 

 

 

 

 

Кметът на града Джагдиш Пател заяви , че случаят е “много сериозен”. “Ще предприемем строги мерки срещу виновниците, ако твърденията се окажат верни”, увериха властите.

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции