Следва: Как лошите &quo...

Караянчева даде странно обяснение за грешния правопис на "брекзиД" (снимки)

22 Декември 2019
4 37163

След като вчера от пост във фейсбук на общинския съветник Борис Бонев се разбра, че Цвета Караянчева е написала "брекзиД" с "д", вместо с "т" на стената за дума на 2019-та година на "Дарик радио", няколко часа по-късно самият председател на Народното събрание даде меко казано странно обяснение за правописа си.

 

ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА НАПИСА "БРЕКЗИД" С ГРЕШКА ЗА ДУМА НА ГОДИНАТА В "ДАРИК" (СНИМКИ)

 

 

""

 

 

Оправданието на Караянчева също се появи в социалната мрежа и беше директно отправено към Борис Бонев. Сами преценете доколко убедително звучи то:

 

"Главно "Б" и главно "Д", Boris Bonev! БрекзиД във варианта на Борис Джонсън! В една дума инициалите на Борис Джонсън и напускането на Великобритания. Това е вярната дума, а не Брекзит, защото без Борис Джонсън, той би бил невъзможен! Предложих малко повече символизъм! И закачка с всички, които писаха след това на таблото на "Годината" на Дарик! Радвам се, че някой го забеляза. Но жалко, че не схвана хумора и символите, Boris Bonev!", написа Цвета Караянчева.

 

НОВИЯТ ШЕФ НА ПАРЛАМЕНТА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА БЛЕСТИ СЪС ЗНАНИЯ ПО ГЕОГРАФИЯ И БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

 

""

 

Определено всички го забелязахме! Но явно дори самите британци не са се сетили за тази умопомрачителна игра на думи и инициали, защото след изписването на дума "brexiD" в търсачката на Google, не излизат никакви резултати от английската преса. Госпожа Караянчева спокойно може да предложи на Острова новия правопис и да пожъне небивал успех, защото там без съмнение "brexiD" ще бъде и думата на 2020 година! 

 

Във видеото горе можете да си припомните нашия забавен материал с интересни моменти от кариерата на Цвета Караянчева, който направихме при встъпването ѝ в длъжност като председател на Народното събрание.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции