<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Караянчева към протестиращите в парламента майки: Няма да позволя провокации! (видео)

16 Септември 2020
0 4570

„Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи предишния път с барикадираните сестри“. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева във връзка с барикадата на майките от „Системата ни убива“ в деловодството на НС.

По-рано те обявиха, че са там, защото чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато.

Протестиращи отказват да напуснат Народното събрание, докато Борисов не се съгласи на оставка (видео)

Цвета Караянчева призова НСО да си свърши работата и да уведоми гражданите за нейните разпоредби.

Тя уточни, че в писмото си до нея майките са дали срок от 16 до 18 септември и никъде не казват днес и сега.

„Като цивилизовани хора ще направим всичко възможно в рамките от 16 до 18 септември да се проведат срещите и да видим какво точно трябва да се реши“, посочи Караянчева.

„Разбирам, че има и дете. Аз се учудвам какво прави то там. Безкрайно много им съчувствам, но мисля, че мястото на едно дете не е тук в сградата на Народното събрание, при положение че ние не сме отхвърлили техните искания“, заяви председателят на НС.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции