<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103835" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск веч...

Кастрират “кокаиновите хипопотами” на Пабло Ескобар

17 Октомври 2021
2 8465

Колумбийското правителство започна да кастрира „кокаиновите хипопотами“ на Пабло Ескобар.

Италианската полиция залови кокаин, скрит в зърна кафе, внесени от Колумбия (видео)

Преди наркобосът да бъде застрелян и убит от полицията през 1993 г., той е внесъл незаконно четири хипопотама в Колумбия, за да бъдат част от личната му зоологическа градина през 80-те години. Правителството пое контрола над животните след смъртта му, но не направи нищо за хипопотамите.

Поради липсата на естествени хищници в района, животните успяха да се размножат до популация над 80. Медиите съобщават, че колумбийските власти вече са кастрирали 24 от бозайниците.

Обяснявайки защо на хипопотамите е позволено да продължат да живеят в района около бившето ранчо на Ескобар Хасиенда Наполес, колумбийският биолог Натали Кастебланко заяви: „Логистично е било трудно да се преместят, така че властите просто ги оставиха там, вероятно мислейки, че ще умрат”.

Вместо това хипопотамите бързо се размножават.

Урината и изпражненията, произведени от животните, са токсични и съдържат бактерии, които са опасни както за други същества, така и за хората.

Хипопотамите също убиват повече хора годишно в родната им Африка, отколкото всеки друг бозайник, а миналата година един от „кокаиновите хипопотами“ хвърли във въздуха земеделски производител, счупвайки бедрото му, крака и няколко ребра.

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции