Катастрофирала е кола на съдебна охрана с арестуваните Ветко и Маринела Арабаджиеви (снимки)

February 18, 2020
31 717
Коментари: 0

Кола на съдебната власт, която е превозвала арестантите Ветко и Маринела Арабаджиева, е катастрофирала, съобщи Dir.bg.

 

Сигналът е подаден малко след 19 часа във вторник. Колата на съдебната власт е ударила такси. Пътният инцидент е станал на кръстовището на булевардите “Дондуков” и “Раковски”. Автомобилът с арестантите се е движил по бул. “Дондуков”, а таксито по ул. “Раковска”, в посока Сточна гара. Колата на съдебната власт, според запознати, е била само с включени светлини, но без звукова сигнализация. Таксито е с големи щети по дясната си страна, където са се отворили въздушните възглавници.    

 

 

 

 

По първоначална информация Ветко Арабаджиев e с контузия на ръката, а съпругата му е вдигнала кръвно.

 

 

 

 

Междувременно на първото заседание от процеса срещу Ветко и Маринела Арабаджиева съдът отказа да присъедини иск за 10 милиона от министерството на финансите.

 

Пътят на Ветко Арабаджиев от шофьор в захарен завод до милионер

 

 

 

 

Според подателите обвиняемите трябва да платят тези пари на държавата по три отделни задължения. Адвокатите на Арабаджиеви възразиха, че такъв иск ще усложни наказателното дело, а и част от средствата вече били изплатени, предава Нова тв.

 

Ето как ескортираха Маринела Арабаджиева на българска земя (видео и снимки)

 

За министерството на финансите остава само възможността да заведе отделно дело за парите. Подсъдими по процеса са Ветко и Маринела Арабаджиеви, синът им и още петима обвиняеми.

 

 

 

 

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари.

 

За изпирането на пари обвинение е повдигнато и на сина на Арабаджиеви – Вълчо, който не е обвинен като член на групата.

 

Вълчо Арабаджиев мръзне в ареста на 0 градуса, издейства си терморъкавици, шапка и термобельо (ВИДЕО)

 

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.

 

Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след получено уведомление от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.

 

 

Източник: Dir.bg

Снимки: Булфото

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: