<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От "Фейсбук" и...

Като в апокалипсис: Цели градове в САЩ потънаха в гъст оранжев дим от пожарите (видео)

10 Септември 2020
0 1146

Жителите на Сан Франциско и други градове в Калифорния се събудиха в апокалиптичен кошмар, белязан от гъст дим и огнено сияние в небето в резултат на опустошителните пожари, бушували в тази част от страната.

Жители от района на залива в Сан Франциско заявиха, че са се оспали, тъй като небето било тъмно като в нощ, предава The Guardian. От местната полиция са предупредили шофьорите да карат на запалени фарове през деня, а уличното осветление е останало включено в сряда.

“Чудех се кое време на деня е. Погледнах навън и имах чувството, че идва краят на света. Веднага разбираш, че нещо не е наред. Това замърсяване въобще не е здравословно“, коментира жител на Оукланд пред “Ройтерс”.

Дим от горските пожари се е издигнал в по-високите слоеве на атмосферата и тотално е скрил слънцето. В момента горят пожари във Вашингтон, Орегон и Калифорния, като много от тях допълнително подхранват сухото и горещо време.

Снимка: AP

Въпреки страховитото небе, действителното качество на въздуха близо до земята е удивително добро. Това е така, защото силните ветрове задържат частиците в небето на височина около 600 – 1200 метра, съобщават от Националната метеорологична служба.

Снимка: AP

Само в Калифорния с пожарите се борят около 14 хиляди пожарникари и горят повече от 2,2 млн. акра земя.

Снимка: AP

Снимки: AP, Twitter

Видео: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции