<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41705" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени показа...

Кафене боядиса кучета като панди и възмути хиляди в мрежата (снимки)

23 Октомври 2019
1 1851

Кафене в Китай възмути екоактивисти и хиляди потребители в социалните мрежи, след като боядиса кучета като панди. Кафенето в югозападния град Ченду, близо до родния дом на гигантската панда, предлага боядисване на домашни любимци с черно-бялата шарка на пандата. Най-подходящи за новата услуга са пухкавите кучета от порода чау-чау, съобщава CNN.

 

КОТКА, ТАТУИРАНА ОТ СТОПАНИНА СИ, СКОЧИ ОТ ПРОЗОРЕЦА НА КОЛАТА И МУ ИЗБЯГА (СНИМКИ)

 

 

""

 

 

БОЯДИСАХА И ИЗХВЪРЛИХА КУЧЕ В КОФА (СНИМКИ)

 

"1500 китайски юана или около 212 долара (373 лева) струва боядисването на домашния любимец“, уточни собственикът на заведението Хуанг. Той увери, че боите са внесени от Япония и са напълно безвредни за животните.

 

 

""

 

 

Кафенето публикува и видео с боядисаните „пaнди“, които се разхождат покрай клиентите. Рекламата обаче предизвика хиляди гневни коментари от любителите на домашни любимци в Weibo, китайската версия на Twitter.

 

„Дори да изглеждат възхитително, боядисването на домашния любимец по този начин може да им навреди“, коментира един потребител. „Защо трябва да се отнасяте така с кучетата?“, написа друг.  

 

 

""

 

 

Остро реагираха и защитници на животните, които също предупредиха, че боядисването на животни може да им причини сериозни проблеми със здравето. "Никога не трябва да се извършват неестествени разкрасителни процедури, които не са от полза за здравето и благополучието на животните", се казва в съобщение на Организацията „PETA“.

 

 

""

 

 

Това не е първият случай на боядисване на домашни животни. През 2016 г. зоомагазините в южната провинция Гуандун в Китай продаваха кучета, боядисани в шарки на тигър. Рекламираните като „тигрови кучета“ загинаха няколко дни след нанасяне на багрилото и това предизвика скандал в страната.

 

 

""

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции