Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Квартал в София скочи срещу жители на Виетнамските общежития, отоплявали се с гуми (видео)
Квартал в София скочи срещу жители на Виетнамските общежития, отоплявали се с гуми (видео)
Нередности
12-05-17
добавено
4749
прегледа

Много замърсен въздух и нетърпими миризми тормозят жителите на столичния квартал „Красна поляна”.

 

 

Според живущите в квартала причината е, че обитаващите т.нар. Виетнамски общежития се отопляват с гуми. „Горят всичко, което намерят. Слагат боклуци не само в печките си, но палят огън и на открито”, разказаха живеещи в района пред камерата на NOVA.
 

 

 

Заради този проблем Столичния инспекторат и РИОСВ са били многократно сигнализирани. Гражданите са подавали и редица жалби, защото смятат, че странните методи за отопление на хората от гетото са опасни за здравето.
 

Представител на Район „Красна поляна” каза, че при извършените до моменти проверки са установени трима нарушители. Съставени са им актове, но нито един от тях все още не е платен."Проблемът започна преди много години, но в последните три ескалира. Тази година ситуацията вече е непоносима. Химичното и прахово замърсяване от това горене е опасно за здравето, смогът се спуска много ниско и е наситен и концентриран.", споделят гражданите. Те се позовават на измерените много високи и концентрирани нива на замърсяване на въздуха от независимата гражданска система за измерване на http://airsofia.info, която е отчитала превишаване на нормата над 20 пъти.