<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кенгуру атакакува посетител, който се опитва да го храни с McDonald’s

02 Май 2018
0 4522

Посетителите на Австралия често изпадат във възторг, когато видят кенгуро да скача на воля около тях. Подобно на посещение в зоопарка, където много хора обичат да привличат вниманието на животните като им хвърлят храни от всякакъв тип, така и туристите на Австралия често хвърлят моркови, картофи и дори хамбургери от McDonald’s към скачащите кенгурута.

 

Животните обаче знаят да стоят далеч от този тип храни и когато получат вредни храни, те атакуват посетителите, съобщава The Guardian.

 

"Имаме доста оплаквания от посетители, които са били атакувани от кенгурута. Дори имаме случай на човек с дълбока стомашна рана," съобщава местният полицай Грег Пайпър.

 

""

 

"В повечето случаи животните ритат и драскат посетителите, с което им причиняват повърхностни рани. Но наскоро имахме мъж, който имаше нужда от 17 шева на лицето," добавя той.  

 

 

В сайтове за туристи и в социалните мрежи се появяват реклами, че в болницата "Морисет" близо до езерото Маккуайър могат да се видят безплатно кенгурута, затова и мястото става популярно за посетители. 

 

Полицай Пайпър споделя, че миналата седмица той лично е посетил мястото, което всъщност е психиатрично болница, и е забелязал, че доста от туристите наистина предлагат вредни храни на животните – чипс, плодове, и други обработени храни.

 

 Кенгурутата са тревопасни животни с подобна храносмилателна система като кравите. Приемането на чипс и плодове може да бъде доста вредно за тях и да им причини стомашни язви, споделя диетологът Мишел Шоу. "Друг проблем е, че те могат да се пристрастят към захарта, след което да я търсят независимо дали тя е полезна за тях, и така да станат агресивни," добавя тя.

 

""

 

Местен екскурзовод, Шейн Люис, казва, че болницата има над 2000 посетителя на седмица, предимно пред уикенда, които обичат да си правят снимки с животните. По думите му, животните вече се свързват туристите с храната, която носят. 

 

"Когато посетителите шумолят с опаковките с чипс, животните знаят какво се намира вътре," казва той. "Това ги прави агресивни."

 

Той споделя, че от време на време показва на туристите снимки от нараняванията на предишни посетители, за да ги разубеди да хранят кенгурутата. Вече е късно да се намали потока от посетители, но не е късно те да бъдат предупредени за вредите. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции