<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38108" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хеликоптер с...

Ким Чен-нам, полубрат на севернокорейския лидер, бил информатор на ЦРУ (видео)

11 Юни 2019
0 3678

Ким Чен-нам, полубрат на лидера на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, е бил информатор на ЦРУ, преди да бъде убит в Малайзия през 2017 г., пише Гардиън.

 

Информацията е разпространена от Уолстрийт Джърнъл. Според изданието, много подробности за отношенията му с агенцията остават неясни. Вестникът цитира анонимен източник, според който Ким пътувал до Малайзия през февруари 2017 г., за да се срещне с представител на ЦРУ, макар че това може би не е била единствената цел на пътуването му.

 

ЛИДЕРЪТ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ С ПЛАН ДА ПОКОРИ ЛУНАТА

 

Ким, който някога е смятан за фаворитът, който ще наследи баща си, Ким Чен-ир, като лидер, е изпаднал в немилост, вероятно след като е опитвал да подава информация към САЩ за това, което се случва в азиатската държава.

 

"Няколко бивши американски чиновници казаха, че полубратът, който е живял извън Северна Корея в продължение на много години и няма власт в Пхенян, едва ли е бил в състояние да даде подробности за вътрешната работа на тази страна", се посочва обаче в статията.

 

Все пак те заявили пред вестника, че Ким почти със сигурност е бил в контакт със службите за сигурност на други страни, включително Китай.

 

СЕВЕРНА КОРЕЯ ОСЪДИ СТУДЕНТ НА 15 Г. ЗАТВОР ЗАРАДИ СВАЛЕНО ЗНАМЕ

 

Две жени бяха обвинени за отравянето на Ким Чен-нам на летището в Куала Лумпур през февруари 2017 г.

 

Смята се, че убийството е наредено от севернокорейския лидер. Пхенян отрича твърдението.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции