<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71804" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов поис...

Ким Чен Ун делегира част от правомощията си на сестра си Ким Йо Чен

21 Август 2020
0 1875

Ким Чен Ун е предоставил на сестра си Ким Йо Чен частична власт да контролира “общите държавни дела”. Целта била да се облекчи натовареността на севернокорейския лидер, пише CNN.

Информацията дойде от Националната служба за разузнаване на Южна Корея. Тя съобщи на законодателите на страната, че решението на Ким Чен Ун да прехвърли повече власт на по-малката си сестра допълнително засилва аргумента, че сега тя е “фактически втората командваща” в страната. Въпреки това брат ѝ все още е върховен авторитет и упражнява “абсолютна власт”.

Малката сестра на Ким Чен Ун – бъдещият държавен глава?

Ким Йо Чен не е единствената, чиято работа се увеличава. Други високопоставени служители в правителството на Северна Корея и управляващата Работническа партия също поемат по-големи отговорности като част от този предполагаем опит за облекчаване на стреса върху Ким Чен Ун, който е на власт от близо девет години.

Ким Чен Ун делегира част от правомощията си на сестра си Ким Йо Чен

Ким Чен Ун опроверга слуховете за смъртта си с първа публична поява от 20 дни насам (снимки и видео)

По-рано тази година се появиха спекулации за здравето на Ким, след като севернокорейският лидер изчезна oт публичното пространство без официално обяснение. Според съобщенията, той води и много нездравословен начин на живот.

Ким Йо Чен пък от години е един от най-важните помощници и довереници на брат си, така че въпросите за здравето на лидера естествено накараха експертите да се съсредоточат върху нея.

Във видеото можете да видите кадри от посещението на Ким Йо Чен в Южна Корея при откриването на зимните олимпийски игри през 2018 година.

Кадри: YouTube/ NBC NewsПрочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции