<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63083" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 47 са новите с...

Ким Чен Ун опроверга слуховете за смъртта си с първа публична поява от 20 дни насам (снимки и видео)

02 Май 2020
0 7339

Севрнокорейският лидер Ким Чен Ун направи първата си публична поява от 20 дни насам като опроверга слуховете, че е починал, пише DailyMail.

Държавната медия разпространи снимки, на които лидерът прерязва лентата при откриването на торов завод, придружен от по-малката си сестра, за която се смяташе, че ще заеме мястото му във властта на страната.

Ким бе забелязан да се усмихва и да разговаря със своите помощници по време на церемонията, но достоверността на кадрите все още не е потвърдена.

Какво знаем за мистериозното изчезване на Ким Чен Ун

По-рано тази година се заговори за мистериозното изчезване на Ким Чен Ун от публични изяви, след като той пропусна годишнината от рождението на своя дядо и основател на държавата Ким Ир Сен на 15 април. Датата се чества като национален празник на страната и е обичайно отбелязвана с посещение на лидера в мавзолея, където е положено тялото на Вожда.

Последната изява на Ким Чен Ун бе на заседание на политбюро на управляващата Работническа партия на 11 април.

Ким Чен Ун си е купил 12 коня за над 75 000 долара от Русия (видео и снимки)

Запитан относно новината, разпространена от корейската държавна агенция, президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви:

“Предпочитам още да не го коментирам. Ще имаме какво да кажем в подходящия момент.”

След отсъствието на Ким Чен Ун от юбилея, южнокорейски информационен бюлетин, съобщи, че той се възстановява след като се е подложил на сърдечно-съдова операция.

Ким Чен Ун е жив и здрав, според Южна Корея

Последва медиен шум от други непотвърдени доклади за състоянието му, включително от заместник-директора на сателитната телевизия в Хонконг Шиджиан Синдзу, който твърдеше, че севернокорейският лидер е мъртъв. Длъжностните лица в Южна Корея и САЩ обаче бяха скептични.

Слуховете за състоянието на Ким Чен Ун все пак отприщиха вълна от догадки и предположения за евентуалното унаследяване на властта в Северна Корея, което в ситуацията на диктатура и при липсата на близки възрастни родственици на настоящия лидер е изпълнено с рискове.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции