<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86965" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брифингът на ...

Ким Чен Ун призна, че положението в Северна Корея “никога не е било толкова тежко”

08 Април 2021
0 2311

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призна, че икономическата ситуация в страната “никога не е била толкова тежка”, предаде Асошиейтед прес, цитирана от КлубZ.

Според експерти Ким е изправен пред може би най-трудния момент в близо десетилетното си управление, след като локдаунът в Северна Корея заради коронавируса нанесе допълнителен удар върху икономиката, съсипана от десетилетия на лошо управление и тежките санкции, въведени по инициатива на САЩ заради ядрената програма на Пхенян.

Ким Чен Ун се разплака по време на парад и призна провала си в ръководенето на страната

Официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА) съобщи, че държавният лидер е казал това в реч при откриването вчера на среща на секретари на местните комитети на управляващата Корейска партия на труда.

“Подобряването на стандарта на живот на хората . . . дори при най-тежката досега ситуация, при която трябва да преодолеем безпрецедентен брой предизвикателства, зависи от ролята, която ще изиграят местните комитети, организациите на обикновените членове на партията”, заявил Ким.

Ким Чен Ун инспектира реколтата от царевица след разразил се в страната тайфун (снимки)

Севернокорейският лидер призовал членовете на партията да изпълняват решенията, взети на партийния конгрес през януари, когато изяви решимост за засилване на ядреното сдържане срещу американския натиск и обяви нов петгодишен национален план за развитие.

Ким Чен Ун призна на конгрес, че петгодишният икономически план се е провалил

В речта си Ким разкритикувал също низшите звена на партията за неуточнени от него “пропуски”, които по думите му трябва незабавно да бъдат поправени, за да се гарантира “здравословното и стабилно развитие” на партията.

Източник: КлубZ

Снимка: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции