<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78952" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Издаването н...

Ким Чен Ун се е ваксинирал за Covid-19 с китайски експериментален препарат

01 Декември 2020
0 291

Китай е осигурила на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и на неговото семейство експериментална ваксина за коронавирус. Това съобщи американски анализатор, като се позова на два неидентифицирани източника от японското разузнаване, предава bTV.

Хари Казианис, експерт в анализаторския Център за национални интереси, базиран във Вашингтон, твърди, че Ким Чен Ун и няколко високопоставени севернокорейски представители са били ваксинирани. Остава неясно обаче с ваксината на коя компания, посочва експертът.

Ким Чен Ун се е ваксинирал за Covid-19 с китайски експериментален препарат

В статия в онлайн изданието „19ФортиФайв“ Казианис твърди, че Ким Чен-ун и редица други високопоставени севернокорейски представители са били ваксинирани.

Казианис отбелязва, че най-малко три китайски компании разработват ваксина за вируса – „Синовак Биотех“, „КанСиноБио“ и „Синофарм груп“. Като се позовава на американския учен Питър Хотез, Казианис посочва, че според „Синофарм“ тяхната ваксина е била използвана от близо един милион души в Китай, въпреки че нито една от фирмите не е публикувала данни от третата фаза на изпитанията.

Ким Чен Ун е разпоредил екзекуции на двамa висши служители в пристъп на нерви заради Covid-19

Северна Корея не е съобщавала за случаи на коронавирусна инфекция на своя територия, но според южнокорейското разузнаване не е изключено там да има епидемия, тъй като страната търгуваше и контактуваше с Китай, откъдето тръгна пандемията, преди да затвори границата в края на януари.

„Майкрософт“ съобщи миналия месец, че две севернокорейски хакерски групи са опитали да проникнат в мрежите на разработчици на ваксини в няколко държави, без да спомене конкретни компании. Според източници на Ройтерс сред атакуваните фирми е била британската „АстраЗенека“.

Миналата седмица южнокорейското разузнаване съобщи, че е осуетило опит за хакване на южнокорейски производители на ваксина срещу Covid-19.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции