<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Ким Чен Ун се разплака по време на парад и призна провала си в ръководенето на страната

12 Октомври 2020
0 17054

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се разплака, докато поднасяше извиненията си пред нацията за провала при ръководенето на страната в трудните времена по време на пандемията от коронавируса, съобщи The Guardian.

По време на мащабен военен парад, провел се в почивните дни в чест на 75-годишното управление на страната на Народната работническа партия Ким Чен Ун свалил очилата си и започнал да бърше бликналите сълзи. Този рядък жест на разколебаност дава сведение на анализаторите за мащаба на напрежението, което се стоварва върху режима в Covid-кризата.

Ким Чен Ун се разплака по време на парад и призна провала си в ръководенето на страната
Военният парад в Пхенян. Снимка: AP

„Народът ни ми гласува доверие, високо като небето и дълбоко като морето, но аз се провалих в усилието си да го удовлетворя във всеки един момент. Искрено съжалявам за това“, се казва в изказването, цитирано от изданието Korea Times.

Лидерът на Северна Корея позира сред генерали с насочени пистолети (видео и снимки)

Северна Корея, в резултат на наложеното от международната общност ембарго, има за основен търговски партньор Китай. Но затварянето на търговските пътища вследствие на пандемията от коронавируса нанесе сериозни щети на търговията, независимо че Пхенян настоява на липсата на доказани случаи на Covid-19 в страната.

Във видеото горе може да си припомните кадри, в които Ким Чен Ун и неговите генерали позират с извадени пистолети в чест на годишнината от помиряването след корейската война.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции