<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95918" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Община Ловеч ...

Кирил Петков: Електромобилите ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч (видео)

05 Август 2021
0 1323

„Електромобилите вече ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч. Много съм доволен, че освен агресивните срокове, които си бяхме поставили в самото начало, се движим по-бързо, отколкото се очакваше”, обясни служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Община Ловеч си поръчва служебен автомобил за 80 000 лева (документи)

Той разясни, че разрешителното за строеж на завод за електромобили у нас ще бъде взето още тази година, а според бизнес плана на инвеститора разрешението се е очаквало в първите месеци на 2022 г.

Кирил Петков: Електромобилите ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч (видео)
Стопкадър: NOVA

„Това, което е най-интересното в този проект, не са електрическите автомобили, а технологията за производство. Тази, която ще бъде имплементирана и създадена в Ловеч е последно поколение и тя по своя смисъл и философия е нещо, което е аналог на други супермодерни фабрики, които се изграждат в Щатите”, обясни управителят на Next eGO.

Кирил Петков обясни отказа да продължи мандата си: Един министър пролет не прави (видео)

Министър Петков връчи  два сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на български фирми, фокусирани във високите технологии.

Кирил Петков: Електромобилите ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч (видео)
Снимка: БулФото

Общият размер на инвестициите на “Некст.е.ГО България” АД и “ЕндуроСат” АД е 284 млн. лева, а очакваните работни места ще са около 1029. От тях 1000 ще са по инвестиционния проект на “Некст.е.ГО България” с минимално започване от 365 нови работни места, а останалите – по проекта на “ЕндуроСат”, каза пред журналисти министърът.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции