Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Китаец изхарчи 1,5 милиона за персонаж във видеоигра, а негов приятел случайно го продаде за 600 долара
Китаец изхарчи 1,5 милиона за персонаж във видеоигра, а негов приятел случайно го продаде за 600 долара
По света
11-26-19
добавено
98365
прегледа

Мъж от Китай, който е похарчил повече от 1,4 милиона долара за герой във видеоигра, съди свой приятел, защото го е продал за по-малко от 600 долара.

 

Лу Моу похарчил близо 10 милиона юана - еквивалента на 1 415 787 долара (2 515 509 лв.) за развиване на персонаж в компютърната игра "Justice Online" според съдебните документи, споделени за първи път от китайския новинарски сайт "Abacus".


Персонализираният герой след това случайно бил пуснат в пазарната система на играта само за 552 долара (980 лв.) от приятеля на Моу - Ли Мушенг.

 

Мушенг се опитал да върне героя на своя приятел, след като му бил даден да играе, но направил грешка поради „замаяност вследствие на прекомерна игра“.

 

Съдия от Окръжния съд в Хоня, провинция Съчуан, реши, че героят трябва да бъде върнат на първоначалния собственик и че щетите на стойност 12 781  долара (22 695  лв.) трябва да бъдат възстановени на играча, закупил героя на намалената цена.

 

Местният съд също така предупреди хората за опасностите от прекарването на твърде много часове в играене на видеоигри.

 

Наскоро Китай обяви строги мерки срещу геймърите, в опит да се пребори със зависимостта от видеоигри в страната. Децата под 18 години не могат играят видеоигри повече от 90 минути на ден в делничен ден и не повече от три часа на ден през почивните дни и празниците.

 

КИТАЙ ЗАБРАНИ ВИДЕОИГРИТЕ НА ПОДРАСТВАЩИ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 90 МИНУТИ И СЛЕД 22 ЧАСА

 

Властите от Националната администрация за печата и публикации заявиха, че мерките са с цел защита на "физическото и психическото здраве на непълнолетните".

 

Регулаторите изразиха своите опасения, че увеличението в използването на мобилни телефони и играенето на онлайн игри са причинили значително нарастване на късогледството и други форми на зрително увреждане при непълнолетните в страната.

 

Новите закони в Китай също така не позволяват на децата под 16 години да харчат повече от 28 долара (50 лв.) на  месец за микротранзакции във видеоигри.

 

 

Източник: Independent