<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71623" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж създаде п...

Китайска ваксина срещу Covid-19 може да е в официална продажба през декември

19 Август 2020
0 854

Китайска държавна фармацевтична компания се включва в световната надпревара за Covid-19 ваксина като твърди, че може да пусне своя в продажба още през декември на цена от 130 долара, пише DailyMail.

От “Sinopharm” твърдят, че могат да заредят аптеките с ваксината за Коледа 2020. Официалните власти обаче са разтревожени, че няма да могат да сторят това преди идната година, поради ниския брой случаи на заразяване с коронавируса в страната.

Китайска ваксина срещу Covid-19 може да е в официална продажба през декември

Затова вече са създадени външни лаборатории за тестване, като за третата, заключителна фаза на изпитанията се планира наемането на 15 000 доброволци от Обединените арабски емирства.

Путин обяви първата в света ваксина срещу Covid-19, изпробвал я върху дъщеря си (видео)

Китай е в надпревара с фармацевтични компании от Съединените щати, Великобритания и Германия за първенство в създаването на първата доказано действаща Covid-ваксина за противодействие на пандемията от коронавируса.

Нова ваксина срещу Covid-19 започва изпитания върху хора в Обединеното кралство

В страната се тестват поне осем различни ваксини срещу Covid и всички те са на различен етап на изпробване.

Втора ваксина срещу COVID-19 премина към тестове върху хора в САЩ

От правителствената компания “Sinopharm” разработват ваксина, която прави вируса “неактивен”. Този тип ваксини се прилагат при грип, дребна шарка и бяс. Но те не формират достатъчно силен имунитет както “живите” ваксини – тези, създадени на базата на вируса, причиняващ заболяването.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции