Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Китай забрани видеоигрите на подрастващи за повече от 90 минути и след 22 часа
Китай забрани видеоигрите на подрастващи за повече от 90 минути и след 22 часа
По света
11-08-19
добавено
1316
прегледа

Без игри след 22:00 часа и не повече от 90 минути игра в делнични дни за китайските геймъри, постановиха нови наредби, приети в Китай, цитирани от New York Times.

 

Китайското правителство спусна набор от правила, насочени към ограничаване на пристрастяването към видеоигрите сред младите хора - проблем, за който се смята, че е виновен за увеличаване на късогледството и лошото академично представяне в широк кръг от обществото.

 

 

 

 

Наредбите, обявени от Националната администрация за печата и публикации във вторник, забраняват на потребителите по-малки от 18 години, да играят игри между 22:00ч. и 08:00 ч.

 

Не е позволено също така да играят повече от 90 минути в делнични дни и повече от три часа през почивните дни и празниците.

 

Ограниченията са най-скорошния опит на правителството да се наложи върху индустрията за онлайн игри в Китай, която е една от най-големите в света и генерира повече от 33 милиарда долара годишни приходи, привличайки стотици милиони потребители.

 

Под контрола на президента Си Дзинпин, служителите в Китай предприеха по-агресивен подход при регулирането на големите технологични компании и ги притискат да разпространяват културните ценности на управляващата комунистическа партия.

 

В резултат, видеоигрите се превърнаха в популярна мишена, след като държавните медии нарекоха някои „отрова“, а правителството блокира продажбите на множество заглавия с мотивите, че са твърде насилствени.

 

 

 

 

Президентът Дзинпин дори говори публично миналата година за епидемията от късогледство сред децата, оказвайки още по-голям натиск за действие.

 

Националната администрация за печата и публикациите заяви, че непълнолетните ще трябва да използват истинските си имена, наред с идентификационни номера, когато играят.

 

Правилата също така ограничават стойността на покупките, които геймърите могат да правят в игрите, като например виртуални оръжия, дрехи и добавки в игрите. Тези покупки вече са ограничени между $ 28 и $ 57 на месец, в зависимост от възрастта.

 

"Проблемите, пред които сме изправени, се отразяват на физическото и психическото здраве на непълнолетните, както и на нормалното им развитие и живот“, твърди Националната администрация за печата и публикациите в свое изявление.

 

Според анализаторите, регулациите са били очаквани от индустрията и няма вероятност да навредят на приходите, тъй като редица от най-големите технологични компании, включително "Tencent" и "Netease", вече сами са наложили ограничения на по-младите потребители.

 

Геймъриите обаче могат потенциално да намерят и начин да заобиколят регламентите, като например използват телефона на родителите си и техния идентификационен номер.

 

 

 

 

"Винаги ще има пропуски", каза Даниел Ахмад, старши анализатор в консултантската фирма "Niko Partners".

 

Той обаче добави, че в момента Китай е един от най-силно регулираните пазари за видеоигри в света и че технологичните компании в страната и чужбина ще бъдат принудени да следват правителствените регулации.

 

„Смятам, че в сравнение със Запада е много екстремно. Издателите и разработчиците трябва да са много наясно със съдържанието на игрите, които планират да пускат на пазара“, каза той.

 

В знак на нарастващото световно значение на китайския пазар за игри, дори американската компания "Activision Blizzard" наскоро освободи играч от отбор по електронни спортове на нейна игра, заради това, че е изразил подкрепата си към антиправителствените демонстрации в Хонконг по време на живо предаване.

 

Новите правила на китайското правителство обаче бяха посрещнати скептично от някои родители и геймъри.

 

Ян Бингбен, 35-годишен собственик на фирма за индустриални технологии в източен Китай заяви, че се притеснява, че много деца все пак ще намерят начини да играят видео игри.

 

Например, той отбеляза, че 7-годишният му син често играе игри, които не изискват интернет връзка и са много по-трудни за регулиране.

 

„Трябва да разработим нови неща, които да заменят игрите. Умовете ни трябва да бъдат съсредоточени върху изграждането на повече стадиони, футболни игрища и баскетболни игрища“, твърди той.

 

 

Източник: New York Times