<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96352" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Затягането н...

Китай наказа десетки висши служители заради провал в справянето с Делта варианта (видео)

10 Август 2021
0 358

Властите в Китай наказаха десетки официални служители заради провал в ограничаването на новата вълна с Делта варианта на Covid-19, предава CNN.

В цялата страна са били дисциплинарно санкционирани над 47 правителствени лидери по места, ръководители на здравни комисии, болници и летища за това, че са неглижирали проблема съобщават местните медии.

Китай наказа десетки висши служители заради провал в справянето с Делта варианта (видео)
Снимка: CNN

Настоящото огнище, което за първи път се появи в източния град Нанкин, се е разпространило в над половината от 31-та провинции на Китай и е причинило повече от 1000 симптоматични инфекции за три седмици, според статистика на CNN от ежедневните доклади на Националната здравна комисия.

Затягането на мерките в София от утре било фалшива новина, обявиха от МЗ

Това доведе дотам, властите да наложат строги ограничения на пътуванията, масово тестване и карантиниране. Мерки с подобен мащаб и интензивност не са били налагани в Китай от времето на първоначалното избухване на епидемията в началото на 2020 година.

Стратегията на страната за “нулева толерантност” към разпространението на вируса постави властите под огромен натиск, а множество служители попаднаха под ударите на санкции още при предишните вълни на заразяване. Силно заразният Делта вариант сега обаче постави под въпрос стратегията на Китай и това доколко устойчив е подходът.

Ваксините срещу Covid-19 водят до безплодие? Ето какво казват фактите

През последните седмици някои видни китайски експерти в областта на общественото здраве призоваха за смяна на подхода, предлагайки страната да се научи да съжителства с коронавируса в съответствие с други страни със сравнително високи нива на ваксинация.

Източник: CNN

Видео: YouTube

Заглавна снимка: France 24

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции