<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97957" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай ще надм...

Китай ограничава онлайн игрите за деца под 18 години до един час в почивни дни

31 Август 2021
3 168

Децата до 18-годишна възраст в Китай ще имат право на онлайн игри само по един час в почивните и празничните дни, предава BBC.

Националната служба по пресата и публикациите заяви пред държавната информационна агенция Xinhua, че времето за онлайн игри при тийнейджърите ще бъде ограничено между 20:00 и 21:00 часа.

Инспекциите на компаниите за онлайн игри също ще се увеличат, за да се провери дали сроковете се спазват, каза регулаторът.

Предишните допустими срокове бяха сведени до 90 минути на ден като се увеличаваха до три часа по празниците. Тези мерки отразяват дългогодишната загриженост на властите за вредното въздействие на прекомерните игри върху младите.

Месец преди последните ограничения публикация в държавната Economic Information Daily обяви, че много тийнейджъри са пристрастени към онлайн игрите и това има негативен ефект върху тях. Статията доведе до значителен спад в стойността на акциите на някои от най-големите компании за онлайн игри в Китай.

Миналият месец китайският гигант Tencent обяви, че въвежда лицево разпознаване за своите продукти с цел да ограничи децата да играят в нощните часове между 22:00 и 08:00 часа. Това се наложи след опасенията, че много от децата ползват личните документи на възрастните, за да заобиколят ограниченията.

Източник: BBC

Снимки: PA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции