<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заразените с ...

Китай постави половин милион души под строга карантина, подобна на тази в Ухан

29 Юни 2020
0 3124

Китай постави половин милион души под строга карантина като в град Ухан, от който тръгна заразата с Covid-19. Това се случи, след като Пекин регистрира скок на случаите, свързан с „мокър“ пазар в града, пише Daily Mail.

След като Китай до голяма степен постави вируса под контрол, стотици са заразени в столицата на страната, а нови случаи се появиха и в съседната провинция Хубей през последните седмици.

Китай постави половин милион души под строга карантина, подобна на тази в Ухан

Здравните власти съобщиха в неделя, че окръг Ансин, на около 90 мили от Пекин, ще бъде „напълно затворен и контролиран“ със същите строги мерки, наложени в разгара на пандемията в град Ухан по-рано тази година. Само по един човек от всяко семейство ще може да излиза веднъж на ден, за да закупи стоки от първа необходимост като храна и лекарства.

Китайски град иска да следи постоянно своите граждани чрез приложение за здраве

Този ход идва, след като за 24 часа в Пекин са съобщени още 14 случая на вируса, като от средата на юни те са достигнали общо 311. Притеснителните данни водят и до масово тестване на милиони жители.

Новият скок бе свързан с пазара за храни на едро Xinfadi в Пекин, който доставя голяма част от свежата продукция в града. Това предизвика сериозни опасения относно безопасността на веригата за доставки на храни.

Китай постави половин милион души под строга карантина, подобна на тази в Ухан

Почти една трета от случаите досега са били свързани с участък от говеждо и овнешко месо на пазара, където работниците ще бъдат подложени на карантина за месец.

Китай остава във „военен режим“ заради страха от втора вълна на Covid-19

Новите случаи в Пекин предизвикаха опасения от възраждане на вируса в Китай. В столицата през последните две седмици са тествани работници на пазара на едро, служители в ресторанти, жители на квартали със среден и висок риск и куриери.

Градските власти призоваха хората да не напускат Пекин, затвориха отново училищата и заключиха десетки жилищни комплекси, с надеждата да се изчисти вируса.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции