<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерти бия...

Кметицата на „Красно село“ не иска да върне парите по европроект, които сама си даде (видео)

25 Август 2021
0 1179

Санкционираният от КПКОНПИ за конфликт на интереси кмет на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова не смята, че трябва да върне парите по европейския проект, на който се е назначила за ръководител. Това каза самата Станиславова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Няма защо да ги върна (парите от европейския проект – бел. р.). Знаете ли защо? Когато ние имахме 200 души, които можехме да храним с топъл обяд, ние хранихме 280. За тези 80 отгоре, аз не мога да разделя 363 лева от 364 лева пенсия. Това е финансирано от мен и моя екип, без да го популяризираме и да правим пиар акция“, заяви Станиславова.

Подозират кмета на община “Красно село” за присвоени пари, “Демократична България” свалиха доверието си от нея (видео)

По думите ѝ, тя е взела като ръководител на проекта допълнително възнаграждение от малко под 10 000 лева.

Според нея КПКОНПИ няма правомощия да проверява за конфликт по европроекти, защото там действат други правила. По думите на Станиславова „истината трябва да възтържествува“. Кметът на “Красно село” смята, че “всичко е било по европейски правила, доказателство за което е, че “имаме верифициране на проекта”. Тя е категорична, че не имало проблем да бъде ръководител на проекта, макар че заема кметския пост.

В момента тя оспорва по съдебен път първата глоба, наложена ѝ от КПКОНПИ за конфликт на интереси в размер на 15 000 лева, а що се отнася до втората санкция от 5000, която беше поставена за назначаването на дъщеря ѝ по същия европейски проект, Станиславова заяви, че не можа да коментира, защото още не се е запознала с нея, но ще обжалва и нея.

Що се отнася до назначаването на дъщеря ѝ по проекта за патронажна грижа, то се наложило, защото се е случило в пика на пандемията, когато всички са били уплашени и не е имало кой да разнася храна на възрастните хора, каза Станиславова. Според нея по това време Столична община е била абдикирала от своите задължения.

Станиславова каза, че е споделила с дъщеря си за проекта и че има нужда от хора по него вкъщи. По думите, ѝ дъщеря ѝ е била подходяща за тази работа, тъй като следва медицина. За участието си в проекта тя е взела само 260 лева, а работи за международна компания за “десетки повече”.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции