<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81170" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намалява бро...

Кметът на Калофер: Аз организирах мъжкото хоро, ще си платя сам глобата (видео)

07 Януари 2021
0 6128

Кметът на Калофер Румен Стоянов заяви, че ще плати глобата за богоявленското хоро в града. Той каза, че разбрал от медиите, че ще получи глоба, предава Нова тв.

„Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни”, сподели градоначалникът.

Мъжкото хоро в Калофер премина без спазване на мерките, един човек е арестуван (видео)

Кметът на Калофер: Аз организирах мъжкото хоро, ще си платя сам глобата (видео)

Той сподели пред медии, че е получил обаждания от граждани, готови да платят глобата. Генчев обаче е готов да поеме вината и санкцията сам.

Областният управител на Пловдив – Дани Канарзиева, обяви, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

Ще има глоба за мъжкото хоро в Калофер

“Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията – всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив”, заяви тя.

Санкция от 1000 лв. ще бъде наложена на кмета, като физическо лице, който е длъжен да следи за изпълняването на заповедите на здравния министър. 

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ValentinKrastev

    07 Януари 2021

    Браво! Този кмет си гарантира доживотни мандати.

Реакции