<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 8 имота са бло...

Кметът на район „Витоша“ за разрушения път: Крадецът вика „Дръжте крадеца!“ (РЕПОРТАЖ)

21 Април 2021
0 3163

Скъпи приятели, неведнъж сме ставали свидетели на затваряне на улици „частна собственост“, което затруднява придвижването, а в някои случаи направо го прави невъзможно. Такава е ситуацията за живеещи в столичния квартал „Бояна“. Разказа на потърпевша пред нашия екип можете да си припомните в следващия линк:

Затвориха и разрушиха единствения път до къщи в столичния квартал “Бояна” (РЕПОРТАЖ)

Кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков заяви в интервю с репортера ни Виктория Симеонова и оператора Димитър Енчев, че всъщност имотите на засегнатите хора са върху общинска собственост – на практика пътят трябва да е в границите на техните огради, а не на мястото на разрушения участък.

Той показа скици на регулацията на района, според които улицата трябва да бъде изградена на 16 метра от затворения път, чиито произход е неясен. Очаква се и съдебно решение, което вероятно ще потвърди, че собствениците, които сега нямат достъп до имотите си, трябва да освободят общинския терен и сами да построят път до тях. Ако оградите не бъдат премахнати от собствениците им, кметът ще разпореди това да се случи принудително.

Ние ще проследим как ще продължи този казус, а вие сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции