Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Кметът на с. Говедаре обвини "махалата" за опасното сметище
Кметът на с. Говедаре обвини "махалата" за опасното сметище
Вземи EMBED
Loading the video...
10-25-18
добавено
9213
прегледа

Вчера ви показахме потъналото в автомобилни отпадъци село Говедаре. Както вече стана ясно, от години землището на селото е превърнато в сметище.

 

 

Местни хора ни потърсиха, за да ни разкажат за екокатастрофата около селото. В полето се изхвърлят боклуци от коли, палят се гуми, заравят се непотребни части. Много от отпадъците отиват в река Марица.

 

 

Хората, които ни сигнализираха се оплакват от изключително мръсния въздух, а от това страдат всички жители.  Оказа се, че полето е превърнато в гробище за коли, а това замърсява почвата за години напред.

 

 

Влади Василев потърси обяснение за това от кмета Йордан Бакърджиев. По думите на кмета, боклуците не се изхвърлят там, където трябва.

 

 

Според него, пластмасовите отпадъци идват от "махалата". 

 

 

Влади Василев се срещна и с главен експерт "Контрол на околната среда" към РИОС Пазарджик Пенка Пенова. Тя заяви, че проблемът ще се реши с контрол за управление на отпадъците и тяхното проследяване. Според нея, обаче, не може да се докаже откъде идва боклукът.

 

 

Хора от селото ни споделиха, че боклуците вече ги няма. Но те се притесняват, че част от отпадъците може да са заровени и да продължават да тровят почвата.