<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Приложенията...

Кмет в Перу се престори на умрял, за да избегне арест за неспазване на мерки срещу Covid-19 (снимки)

21 Май 2020
0 4247

Кметът на малък град в Перу се престори, че е мъртъв, след като бе хванат от полицията да пие с приятели в разрез с мерките за социална дистанция, пише DailyMail.

Хами Роналдо Урбина Торес бе заснет да лежи в отворен ковчег с предпазна маска на лицето, когато в понеделник през нощта полицаите дошли да го арестуват в дома му в град Тантара в източната част на страната.

Според полицията кметът е нарушил законите, пренебрегвайки комендантския час и социалната дистанция, за да пийне с приятели и дори е бил пиян към момента на ареста.

По-рано Торес е бил обвинен от местните жители, че не е взел насериозно заплахата от вируса и не е изпълнил мерките за безопасност в града, който сам управлява.

Торес (в ляво). Снимка: Facebook

Цялата страна бе поставена под карантина преди 66 дни от централната власт. Разгневени местни жители обаче твърдят, че Торес е прекарал само осем дни в града от началото на пандемията и не е предприел никакви мерки за безопасност.

Кмет в САЩ прекрати незаконно парти, на което се оказа, че присъства и съпругата му (снимки)

Обвиняват го дори, че не е осигурил никакъв пропускателен режим на входовете на града, така че да ограничи достъпа на хора отвън.

Президентът на Никарагуа мистериозно липсва от 40 дни на фона на пандемията от коронавирус (снимки)

Новината идва в момент, в който пандемията в двата континента на Америка се разразява с голяма сила, превръщайки ги в епицентър на заразата с коронавирус.

Източник: DailyMail

Видео: Global News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции