Коалиционният съвет: За субсидиите ще се решава след преговори в парламента

June 25, 2019
34 431
Коментари: 0

До края на юли ще бъде решено с колко да се намалят субсидиите. Започват консултации в парламента по темата. Това обявиха премиерът Бойко Борисов и коалиционните партньори от “Обединени патриоти” след среща в Министерски съвет днес, съобщава Агенция "Фокус".
 

 

ПРАВНАТА КОМИСИЯ ПРИЕ НАМАЛЯВАНЕ НА ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ НА ЕДИН ЛЕВ

 

 

""

 

 

Коалиционният съвет ще даде време на всички партии в Народното събрание да се разберат и да стигнат до обща позиция до лятната ваканция.

 

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ: ВСИЧКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА СА ВЗЕЛИ НАД 6,5 МЛН. ЛЕВА ПОВЕЧЕ СУБСИДИИ

 

 

 ""

 

 

Борисов потвърди, че ГЕРБ остава на своята позиция за 1 лев субсидия на действителен глас, но решението е, че трябва да се направят обмислени промени в пакет – в законите за политическите партии и за бюджета. 

 

ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ: ЗА КАКВО БЕШЕ ТЕАТРОТО НА ГЕРБ И ДПС?

 

"Обсъдихме актуалната тема в промяната на размера на субсидиите и се обединихме около една обща позиция, че по този въпрос не трябва да се действа припряно и той трябва да бъде подложен на обсъждане между всички политически сили в Народното събрание и извън него", заяви от името на участниците в заседанието лидерът на НФСБ Валери Симеонов. И допълни: "Всички сме на обща позиция, че субсидиите трябва да бъдат намалени".

 

 

""

 

 

По негово предложение ще стартират консултации в НС, "за да се намери балансът". "Очакванията на обществото са за намаляване на субсидията през Закона за политическите партии и двата закона ще бъдат гледани заедно след постигането на разумен компромис. Като сме поставили срок – те да минат през залата до 1 август", обяви общото решение Валери Симеонов.

 

 

По въпроса за различните предложения за намаляване на ДДС премиерът Бойко Борисов съобщи, че решението на управляващата коалиция е да не се пипат данъци до края на мандата, както предвижда коалиционното споразумение.

 

 

Източник: Фокус

 

 

 

 

Коментари

Реакции

LIVE | Неделя (12.04) | 20:00 ч. Слави Трифонов и Маги Халваджиян на живо във FB страницата на "Господарите"