<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксиниранет...

Кога е ефективно да използваме ръкавици за предпазване от Covid-19?

18 Ноември 2020
0 697

Много експерти посочват гумените ръкавици като средство за предпазване от Covid-19. Носенето им на всякакви места обаче не е подходящо и дори може да навреди. Основното правило е: не носете ръкавици, ако не се налага.

Според проучване на “Активни потребители” в дома и парка носенето на ръкавици не е е препоръчително, а при медицинските специалисти си има строги правила.

Снимка: Unsplash

Къде обаче е важно да ползваме предпазни ръкавици?

Това обичайно е на работното място. Ако контактувате с множество клиенти или докосвате постоянно предмети и повърхности в препълнени обществени места като офиси, магазини и, разбира се, обекти за търговия и производство на храни.

Професиите, които най-често са изложени на такъв тип контакти са касиери (защото банкнотите и монетите минават през много хора и може да са замърсени), а също продавачите на готови храни, готвачите, служителите, приемащи непрекъснато документи, пипани от външни клиенти, работниците по чистотата и др.

Снимка: Unsplash

Ето няколко прости правила:

• Винаги подбирайте правилния материал (винил или латекс) и размер;

• Не използвайте повторно ръкавиците за еднократна употреба;

• Преди да сложите ръкавиците измийте и подсушете ръцете;

• Старайте се да не влиза вода или други течности в ръкавиците. Влагата и топлината спомагат за развитие на дерматологични проблеми;

• В рамките на използването непрекъснато мийте и/или дезинфектирайте използваните ръкавици. В противен случай рискувате да се сдобиете с проблема който искате да избегнете. За това трябва да имате подръка дезинфектант, най-добре с безконтактен дозатор.

• Отнасяйте се към ръцете в ръкавици така все едно те отсъстват. Ръкавиците не трябва да пораждат чувството за защитеност защото това реално не е така!

Снимка: Unsplash

От “Активни потребители” напомнят: “не носете ръкавици ако не се налага! Не забравяйте, че личната хигиена, и най-вече миенето и дезинфекцията на ръцете, са най-съществения елемент за предпазване от коронавируса.

Ръкавиците, маските и лицевите щитове и престилки са помощни средства, и в никакъв случай не отменят хигиената и правилното поведение.”

Източник: Активни потребители

Снимка на корицата: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции