<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93516" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учителите ще ...

Кое кога ще затваря при нова вълна на коронавируса? (графики)

08 Юли 2021
0 2975

Училищата са отворени, но учениците учат по график – при заболеваемост над 200 на 100 хил. души. Над 500 на 100 хил. души – учениците минават дистанционно.  

Моловете и големите търговски вериги затварят при заболеваемост над 200 на 100 хил., с изключение на хранителни магазини, аптеки и др. на територията им.

Нова стратегия за Covid-a: Детските градини ще работят само за деца на ваксинирани при следваща вълна (видео)

При такива показатели обаче кафенета и ресторантите ще могат да продължат да работят, но на открито, с ограничения във времето, дистанция между масите и т. н. Още тогава обаче нощните заведения и казината затварят.

Това се предвижда в детайлно разработения и представен днес от здравното министерство Covid план за действие при следваща вълна на вируса, която се очаква в края на лятото или през есента заради вече доминиращия в света Делта вариант.

Според документа има четири фази на разпространението на епидемията – според съответната заболеваемост на 14-дневна база и заетостта на лечебните легла.

Най-крайното положение е четвърта фаза, при заболеваемост над 500 на 100 хил. души. Тогава страната затваря всичко – отворени при пълна ваксинация могат да бъдат детските градини само, действат хранителни магазини, аптеки, банки, платежни услуги. Присъствено на работа са само ключови работници в ключовите сфери, чиято  работа не позволява да се работи от вкъщи трябва да работят на място (доста широка и позволяваща тълкувания формулировка). Препоръчва се ограничаване на неналожителните пътувания.

Интересно е, че в четвърта фаза се предвижда и хотелите да останат отворени, но и при специален режим на обслужване на гостите с изхранване тип “рум сървис”.

За парковете и детските площадки се уточнява, че при първите три фази са отворени свободно, в четвърта – при спазване на определени ограничения.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции