<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокат Грет...

Кои герои от "Игра на тронове" притежават валирианска стомана? (снимки и видео)

23 Април 2019
0 1146

Виждали ли сте малко валирианска стомана наоколо? Чудите се защо питам? А, няма причина, просто наближава някаква си гигантска армия от мъртви, която е на път да атакува Зимен Хребет и единствените две неща, които могат да я спрат са валирианска стомана и обсидиан (драконовото стъкло).

 

Е, предполагам може да се каже, че нашите любими герои от Игра на Тронове са изправени пред огромен проблем.

 

Точно по тази причина, нека си припомним кои оръжия от валирианска стомана сме виждали и кой ги притежава в момента, защото съм сигурен, че те ще бъдат от изключителна важност в предстоящата битка срещу Нощния крал и многобройната му армия.
 

1. Лед

 

""

 

Лед бе огромният меч, с който Нед Старк отряза главата на дезертьора от Нощната стража в първия епизод на сериала и първото острие от валирианска стомана, което видяхме. 

 

За жалост обаче, "Лед" вече не съществува, защото след смъртта на Нед, Тивин Ланистър го претопи, за да направи два по-малки меча – "Пазител на клетвата" и "Плачът на вдовицата".

 

2. Пазител на клетвата

 

""

 

"Пазител на клетвата" бе подарък от Тивин за сина му Джейми, който от своя страна го подари на Бриен от Тарт, когато я изпрати на мисия да открие Аря и Санса Старк.

 

Бриен се опита да го върне на Джейми в шестия сезон на сериала, но той я остави да го задържи. 

 

Интересни факти са, че Бриен му е дала името "Пазител на клетвата", а също така дуелът й с Аря в седми сезон бе първият път в сериала, в който видяхме две валириански остриета да се изправят едно срещу друго.

 

3. Плачът на вдовицата

 

""

 

"Плачът на вдовицата" е вторият меч, изкован от претопения "Лед", но той бе сватбен подарък за Джофри, който му даде екстравагантното име.

 

След смъртта на Джофри, мечът стана притежание на Джейми Ланистър и в момента той е заедно с него в "Зимен хребет".

 

4. Дълъг нокът

 

""

 

Това е меч, предаван от поколоение на поколение в рода Мормонт и в резултат на това Джеор Мормонт го е предал на сина си Джора, когато се е присъединил към "Нощната стража". След като напуска Уестерос, Джора се отказва от меча и той бил изпратен обратно на Джеор.

 

За да благодари на Джон Сноу, че го е спасил от нападение на бял бродник, Джеор му го подари и Сноу го носи и използва дори и до този момент.

 

В случай, че се питате защо в края на дръжката на меча има глава на вълк, а не на мечка, какъвто е знакът на рода Мормонт, причината е, че Джеор я е сменил преди да му го подари.

 

5. Проклятие

 

""

 

Това е мечът на рода Тарли, който бе гордо изложен на показ в дома им, преди Сам да го открадне в шестия сезон.

 

Както видяхме в един от миналите епизоди, последният оцелял от рода Тарли – Сам, реши да подари "Проклятие" на Джора Мормонт, който със сигурност ще го използва много по-добре от него.

 

6. Камата

 

""

 

Това е камата от валирианска стомана, с която бе направен опит за убийството на Бран Старк и за която се твърдеше, че е на Тирион Ланистър.  След като за пръв път я видяхме в първия сезон, тази мистериозна кама не се появи отново  на екраните, до момента, в който Кутрето по някаква причина я подари на Бран в седми сезон и се разбра, че всъщност е била негова.

 

Той от своя страна я подари на Аря, която я използва, за да пререже гърлото на Кутрето.

 

Със сигурност обаче можем да очакваме, че камата ще бъде от значителна важност, заедно с мистериозното оръжие, което Джендри ще направи за нея, в битката с белите бродници и Нощния крал.

 

Източник: Vulture

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции