<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42495" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кои са най-опасните страни за пътуване през 2020 година?

19 Ноември 2019
0 2009

Най-опасните страни за пътуване в света за 2020 година показва нова интерактивна карта, публикувана от The Independent.  Създадена от глобални експерти по оценка на риска и сигурността, International SOS, картата класира страните по три различни критерия: здравен риск, сигурност и пътна безопасност, оценени на базата на смъртността на 100 000 души.

 

 

ПИЯНИ ТУРИСТИ ЗАВЛАДЯВАТ ПРАГА (ВИДЕО)

 

 

Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република са най-рисковите страни за туристите. В тези четири страни степента на безопасност е най-ниска като: много висок е рискът за здравето при пътуване, "екстремен" е рискът за сигурността на туристите, а повече от 25 на 100 000 са смъртните случай на пътя.  

 

 

""

 

 

СЛОН НАПАДНА ТУРИСТИ ПО ВРЕМЕ НА САФАРИ В ЮЖНА АФРИКА (ВИДЕО)

 

 

В другия край на списъка като най-безопасни за туристите са Исландия, Норвегия, Финландия, Дания, Швейцария, Люксембург, Словения, Андора и Архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан.

 

СПИРАЩО ДЪХА ВИДЕО ПОКАЗВА КАК САМОЛЕТИ КАЦАТ НА САНТИМЕТРИ ОТ ПЛАЖУВАЩИ ТУРИСТИ (ВИДЕО)

 

Други държави, класифицирани като доста опасни за туристите са Мали в Северозападна Африка и Сирия, Ирак, Йемен и Афганистан в Близкия изток. Венецуела, Хаити, Северна Корея, Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен, Еритрея, Буркина Фасо, Нигер, Гвинея, Сиера Леоне, Либерия, Гвинея-Бисау и Бурунди са с оценка "много висок риск за здравето по време на пътуване".

 

 

""

 

 

В интерактивната карта България е оценена като сравнително безопасна. Рискът за здравето е среден, опасностите, свързани със сигурността, са оценени като ниска степен, а смъртността на пътя е 10-20 души на 100 000, което също е ниско. 

 

 

Стабилността на транспортната инфраструктура, ефективността на службите за сигурност и аварийни ситуации, здравното обслужване и спешна помощ, специфични географски условия и предразположеност към природни бедствия, степен на заплаха от тероризъм, битова престъпност и криминална обстановка се взимат предвид също при формиране на оценките.

 

51% от хората, които често пътуват зад граница, смятат, че рискът за здравето и сигурността като цяло са се увеличили през последната година, показва социологическо проучване.

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции