Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Кой е отговорен за мизерията в общежитията и неволите на студентите покрай настанителната кампания?
Кой е отговорен за мизерията в общежитията и неволите на студентите покрай настанителната кампания?
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
10-18-18
добавено
9085
прегледа

Скъпи приятели, преди дни ви разказахме за ужасното състояние на студентските общежития на Софийски университет. Близо 5 000 000 е сумата, отделена за ремонт на общежитията, но година, след като парите са отпуснати, стаите продължават да бъдат в окаяно състояние.

 

С нас се свърза бивш член на Академичния съвет към СУ, който ни разказа интересни неща около проблемите с общежитията.

 

Проблемът тръгвал от смяната на ръководството. Новият директор Росен Костов заемал още една длъжност - директор на Творческия дом на СУ в Китен. Той е назначен без конкурс, а кампанията за настаняване тази година е пълен провал.

 

"Държавата отпусна на СУ 10 000 000. Една голяма сума от тези пари е за ремонти. Сега ремонти се правят в общежитията, но е редно да се постави въпросът защо тези ремонти не са приключили преди началото на учебната година, кои фирми ги изпълняват и какви пари взимат?!", каза още бившият член на Академичния съвет на СУ.

 

Скъпи приятели, въпросите за съмнения и злоупотреби натежават и е редно някой да отговори. Съвсем скоро ще зададем въпросите на директора г-н Росен Костов.