<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76143" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънреден б...

Кой отговаря за носенето на маски в междуградския транспорт? (РЕПОРТАЖ)

21 Октомври 2020
2 3766

Скъпи приятели, от март в България е обявена извънредна епидемична обстановка. С нея и редица мерки за ограничение на разпространението на COVID-19.

Защо Бойко Борисов не носи маска срещу коронавируса? (видео)

Получихме сигнал, че масово в междуградските автобуси не се спазва изискването за носене на маски от пътниците. Зрителят, обърнал се към нас, разказа в интервю с репортерката ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт как неколкократно се е опитвал да сигнализира на различни институции за това, но те не са реагирали на сигналите му, а са го препращали една към друга: Министерство на здравеопазването, РЗИ-Русе, РЗИ-София, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на транспорта, Министерство на вътрешните работи и дори спешния телефон 112. Всички те не са реагирали, затова той се обръща към нас.

Наша проверка на Централната автогара в София показа, че автобуси от всички краища на страната пристигат, пълни с пътници без маски. А шофьорите като пряко отговарящи за спазването на мерките, също обикновено не носят лични предпазни средства.

Слагат ли всички маски в градския транспорт или само за пред камерите? (видео)

Това е доста притеснително, предвид разказа на медицинска сестра от дома за социални грижи „Качулка“ в Сливенско, която сподели пред bTV, че и тя, и колегите й ежедневно пътуват с междуградски автобуси, въпреки че са болни.

Ние не казваме дали вирусът е опасен, или не – нито дали и доколко предпазните маски помагат. Въпросът е, че институциите, които налагат правилата, масово не ги спазват, а в това време хора със заболявания излагат на риск живота и здравето си, пътувайки с обществен транспорт. Не всеки може да си позволи да пътува с личен автомобил, затова е редно всички да се съобразяваме с правилата, а институциите да следят за спазването им.

6 шеговити причини за носенето на маски (Коментарът на “Господарите”)

Скъпи приятели, ние ще потърсим замесените институции, за да разберем кой в крайна сметка трябва да следи за спазването на противоепидемичните мерки, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com или на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Георги Георгиев

    24 Октомври 2020

    *важен

Покажи всички Скрий

Реакции