Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Кой проверява отсъствията в гимназията по текстил?
Кой проверява отсъствията в гимназията по текстил?
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
10-11-18
добавено
7500
прегледа

Скъпи приятели, разказахме ви за професионалната гимназия по текстил и кожени изделия в София, в която учениците не стъпват, но учебният процес върви без тях. Отсъствия често не им се пишат, а бележките, с които ги извиняват, не се пазят. Едновременно с това на книга броят на учениците расте, а държавната субсидия за училището се увеличава. Според директорката проблем няма, въпреки че учителите стоят в празни класни стаи.

 

Влади Василев се опита да разбере дали някой изобщо контролира учебния процес. По закон това трябва да е регионалното управление на образованието (РУО). Гимназията се проверява от старши експерт Златка Иванова. Тя обаче заяви, че през тази година проверка за отсъствието на ученици не е правена, защото нямало такава заповед.

 

На съвсем друго мнение е шефката на РУО Ваня Кастрева. „От 2016 г., което до този момент са две учебни години, в това училище са направени 23 проверки по различни сигнали.”, каза тя.

 

Противоречието между Иванова и Кастрева така и не се изясни. Първата твърди, че през тази година не е издавана заповед да се проверява присъствието на учениците, а втората – тъкмо обратното.

 

„Това, на което моите колеги са се натъкнали по време на проверките, е, че често те закъсняват за часовете”, обясни Кастрева и допълни, че вече редовно се пишат отсъствия.