Следва: Президентът ...

Кой създаде българския супергерой Динко от Ямбол?

22 Март 2016
22 48224

А сега е време за една позитивна новина. Скъпи приятели, вече можете да се чувствате спокойни за националния интерес, защото България стана люлка на нов супергерой. Яхнал своето АТВ, той безстрашно препуска през гори и паланки и пази цялостта и суверенитета на държавата. Или поне така се говори по телевизията!

 

Отдаваме заслуженото на патриота с анцуг и ланец, на Бозав ЕООД, на граничното куче-пазач… Динко! 

 

Нека си припомним как започна всичко с един материал от 18 февруари в сутрешния блок на БТВ с водещ друг истински родолюбец – Антон Хекимян. След този репортаж много хора реагираха, че в действията на Динко има не толкова супергеройство, колкото варварство. И на другата сутрин самият Антон Хекимян леко попромени тона и преценката за Динко в разговора си с бившия шеф на Гранична полиция – ген. Валери Григоров. Започна да се оформя и убийствено добрата идея за доброволчески отряди край границата. Ето такъм национализъм ни е нужен! Национализъм ала Динко.

 

Двайсетина дни по-късно Юксел Кадриев надяна сериозната физиономия и в новините на БТВ от 8 март ни запозна с новото развитие по темата. И забележете –  веднага след материал за бежанската криза в Идомени и калта, болестите и мизерията, които царуват там.

 

"БХК поиска от прокуратурата да се самосезира за действията на Динко Вълев, който се похвали, че е задържал незаконно преминаващи имигранти."

 

Има известен катарзис. 

 

Ден по-късно Динко най-накрая акостира в студиото на онзи, който го нарече супергерой, но там странно защо го чакаха неудобни въпроси. Юнякът ямболия-кибритлия отговори съвсем сърдечно, че карал АТВ. Хекимян се опита да замаже, но ние долавяме един гузен водещ и една гузна медия.

 

А сега сериозно. Идеята за банда яки момчета с атевета, която лови и респектира бежанци не е много удачна. Не е и много законна. Ето така "национализъм" става понятие със спорно значение. Не е удачно също така телевизиите да създават мними медийни герои и супергерои със съмнителна дейност, за да печелят дивиденти. И нека отбележим, че хората, които преминават нелегално границата, са преди всичко бягащи от война и разрушения. А грижата да залавя потенциално опасните лица е на държавата, а не на Динко и компания.

 

Вижте още:

 

НЕЛЕГАЛЕН ТРАФИК НА БЕЖАНЦИ 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции