Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Колата на проф. Велислав Минеков е била подпалена снощи
Колата на проф. Велислав Минеков е била подпалена снощи
07-11-19
добавено
786
прегледа

Проф. Велислав Минеков се оплака в социалните мрежи, че снощи колата му е била подпалена, пише OFFNews.

 

 

 

 

Около 22,30 ч. в сряда вечерта скулпторът забелязал, че автомобилът му, паркиран пред жилищен блок в столичния квартал „Изток“, е в пламъци. Той веднага излязал навън, за да предпази от огъня колите в съседство, както и детската градина отсреща.

 

„Стъклата бяха строшени и очевидно вътре беше излят бензин. И така, както си гореше, влязох вътре, за да отдалеча колата от блока и другите съседни сгради - можеше да стане бедствие. През деня минах технически преглед и заредих и двата резервоара догоре, можеше да стане страшно“, каза Минеков.

 

 

 

 

Скулпторът с критичен език спрямо управляващите не каза дали подозира някой за това деяние. 

 

Минеков благодари на пожарникарите, които пристигнали за броени минути.

 

По-късно от МВР отрекоха версията, че колата на професора е била целенасочено подпалена, пише Dir.bg. Полицията твърди, че всъщност автомобил на сърбин, постоянно пребиваващ у нас, е бил запален снощи в София. В близост до неговата кола е била и тази на проф. Минеков, която също е била засегната от пламъците.

 

Скулпторът е председател на Комитета за култура на Съюза на българските художници, син на Величко Минеков, зет на Рангел Вълчанов и съпруг на актрисата Ани Вълчанова.

 

 

Източници: OFFNewsDir.bg