Следва: Напрежение и...

Кола се блъсна в оградата на канцлерството на Ангела Меркел в Берлин (снимки)

25 Ноември 2020
0 295

Автомобил с надпис “Спрете политиката на глобализация” се блъсна в оградата на офиса на федералния канцлер Ангела Меркел в Берлин, предава bTV, цитирайки Reuters.

Автомобилът-комби е с регистрационен номер от град в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Според очевидци и кадри в социалните мрежи, на превозното средство е имало надпис: “Проклети убийци на деца и възрастни хора”. От другата страна на автомобила пишело: “Спрете политиката на глобализация!”. Няма данни за пострадали.

Полицията в Берлин обяви в Туитър, че шофьорът е бил задържан. Засега не се съобщава друго за състоянието му. Предстои да се провери дали съзнателно е насочил автомобила си към оградата на канцлерството или става дума за случайно произшествие. 

Нови мерки срещу пандемията

Инцидентът се случва в деня, в който по-късно се очаква ключова конференция между канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на 16-те федерални провинции. На нея ще се обсъжда пакет от мерки срещу пандемията от коронавирус за зимния период, които ще засягат работата на училищата, ограничаването на контактите и събиранията, носенето на маски.

Коронавирус в Германия: Меркел очаква “втора тежка вълна” на пандемията през зимата

Очаква се например зимната ваканция на учениците да започне с няколко дни по-рано, с цел да се ограничат социалните контакти на децата и младежите и това да даде възможност за по-спокойно празнуване на коледните празници. Предложено е частичният локдаун в страната да бъде продължен поне до 20 декември.

В същото време в Германия се оформя и сериозна съпротива срещу ограничителните мерки. В проведените досега различни протестни демонстрации се включиха различни групи от хора, отричащи коронавируса, както и привърженици на конспиративни теории, включително хора с дяснорадикални и антисемитски възгледи.

Източник: bTV, Дойче веле

Снимки: Reuters, Twitter, DPA/Associated Press

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции