<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29067" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Измамният ту...

Колко опасно е отоплението с парцали и какви мерки ще бъдат взети?

07 Март 2018
0 3708

Скъпи приятели, в репортаж ви разкрихме как стари дрехи се използват за отопление в София. Оказва се, че печките се тъпчат с дрехи втора употреба, а много хора масово горят парцали и обувки.Това вероятно е един от най-големите замърсители на въздуха.

 

 

Нещо повече, вече има опция да ти докарат стари дрехи за отопление директно в дома. Всяка година у нас пристигат 90 000 тона дрехи втора ръка от различни европейски държави. Част от тези дрехи тайно се използват за отопление.

 

Влади Василев се срещна с доц. Георги Рачев, преподавател в СУ по "Качество и контрол на въздуха". По думите му много неща не се знаят за фините прахови частици. "Най-малките проникват директно в кожата ни. Ние виждаме общото потъмняване на атмосферата, което е свързано с по-големите частици сажди, но фините частици са огромен проблем, защото те стигат до най-дълбоките слоеве на белите дробове", казва специалистът.

 

Според Михаил Георгиев, началник "Управление на отпадъците" към РИОСВ-София обяви, че решението е 100% контрол при вноса на тези стоки.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции