<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45743" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивша веганк...

Корейски фотограф показа теснотията на бедняшките общежития на Сеул (видео и снимки)

09 Декември 2019
0 129619

Корейски фотограф е запечатал в поредица от снимки живота в тесните квартири на Сеул, където хиляди работници и студенти са принудени да живеят на площ, почти колкото един гардероб, пише Daily Mail.

 

 

Goshitels или goshiwons представляват спални помещения тип общежития, включващи тясно легло, бюро и портативен хладилник за кратко или трайно пребиваващи наематели срещу нисък наем. Площта на тези кабини, допълнени от различни долапи и етажерки за най-необходимото, позволява в тях да се побере само един човек. Тоалетната и банята са общи за всеки етаж. 

 

 

""

 

 

Първоначално предназначени за студенти или курсисти от провинцията през 70те години на XX век, сега тези непретенциозни жилища намират все по-широко приложение сред по-бедните работници, несправящи се с постоянно растящите цени на имотите в многомилионния Сеул.

 

 

""

 

 

Компактните едностайни жилища са несравнимо по-евтини от апартаментите и студиата в града, като месечният наем варира между 200 000 и 300 000 вона (около 152 – 228 евро). Договорът за ползването им най-често предвижда висок депозит в аванс при настаняването, който при изтичането на предплатения период се връща на наемателя.

 

 

""

 

 

Фотографът Сим Кю-донг също е живял в различни goshiwons, което в буквален превод от корейски означава „изпитна стая”, когато за първи път дошъл в столицата от родния си град Гангнюнг. След многобройните си преживявания из тесните жилища, Сим решава да заснеме днешния живот там, както и борбата за оцеляване на някои от най-бедните прослойки на обществото в модерна Южна Корея.

 

 

""

 

 

Фотографският проект, твърде личен за своя автор, освен документ на днешния Сеул, представлява и своеобразна машина на времето за него назад към годините от началото на кариерата му.

 

 

""

 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции